HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Copernicus για σεισμούς στη Σαντορίνη: Εκατοντάδες κουκίδες από τον τρομακτικό «χορό» του Εγκέλαδου


Σε ανάρτησή του στο Χ, το Copernicus, το Διαστημικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρατήρηση της Γης, δημοσίευσε εικόνα που αποτυπώνει την έντονη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες, με έμφαση στην περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.

Η εικόνα καταγράφει το «σμήνος» των σεισμών, απεικονίζοντας τα επίκεντρα και τα μεγέθη των δονήσεων από την έναρξη της σεισμικής κρίσης.


Στην ανάρτηση επισημαίνεται επίσης ο μεγάλος αριθμός των σεισμών. «Από τις 27 Ιανουαρίου 2025, τα νησιά των Κυκλάδων έχουν δονηθεί από περισσότερους από 1.000 υποθαλάσσιους σεισμούς, με αρκετούς να ξεπερνούν τα 5,0 Ρίχτερ. Τα επίκεντρα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια