Ένας κλασικός συνδυασμός γεύσεων για ένα οικογενειακό γεύμα μεσοβδόμαδα
Υλικά
- 2 μεγάλα ή 4 μικρά φιλέτα σολομού, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 750 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 κεφάλι μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- Μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες και το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώνουν.
- Ζεστάνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σουρώστε τις πατάτες και το μπρόκολο και τοποθετήστε σε ένα πυρέξ.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετήστε τον σολομό ανάμεσα στις πατάτες και το μπρόκολο και, στη συνέχεια, περιχύστε με κουτάλι το μείγμα της κρέμας γάλακτος φροντίζοντας να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του μπρόκολου με τη σάλτσα.
- Πασπαλίστε με το τυρί και ψήστε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι η σάλτσα να φουσκώσει, οι άκρες των πατατών να πάρουν χρώμα και ο σολομός να ψηθεί.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!