Συνοδέψτε με βελούδινο πουρέ
Υλικά
- 1 κιλό αγριογούρουνο, κομμένο σε μερίδες για κατσαρόλα
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 μεσαία κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού ξηρό κρασί, κόκκινο ή λευκό
- 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και στη συνέχεια ροδίστε το κρέας από όλες τις πλευρές γυρίζοντας συχνά.
- Προσθέστε το σέλινο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και ροδίστε ελαφρά.
- Σβήστε με το κρασί και σε δυνατή φωτιά χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε όλα τα καβουρδισμένα κομμάτια.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.
- Δοκιμάστε τη σάλτσα και αλατοπιπερώστε.
- Αφήστε το κρέας να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για δύο ώρες.
- Λίγο πριν το σερβίρισμα, ψιλοκόψτε τα υλικά της επικάλυψης και γαρνίρετε.
- Σερβίρετε με βελούδινο πουρέ.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!