Για μια απολαυστική γευστική εμπειρία
Υλικά
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για το πασπάλισμα
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- Για τη γέμιση:
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 1/2 φλ. τσαγιού πεπερόνι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κ. σ. αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήστε να δράσει περίπου 5- 10 λεπτά.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλεύρι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να είναι λεία και εύπλαστη.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική, περίπου 5 λεπτά. Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τη ζύμη μέσα στο μπολ και γυρίστε τη για να καλυφθεί με το λάδι. Σκεπάστε και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν σε μέγεθος, περίπου 40 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, φτιάξτε τη γέμιση συνδυάζοντας το τυρί τσένταρ, τη ρικότα, το πεπερόνι, τα μανιτάρια και τα φύλλα βασιλικού σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψί.
- Χωρίστε τη σε 2 ίσα κομμάτια. Ανοίξτε κάθε κομμάτι σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε κυκλικό σχήμα. Γεμίστε κάθε κύκλο με το 1/2 της γέμισης.
- Διπλώστε στη μέση για να σχηματίσετε ένα ημικύκλιο. Πιέστε τις άκρες προς τα κάτω με τις μύτες ενός πιρουνιού για να σφραγιστούν. Αλείψτε την κορυφή κάθε καλτσόνε με χτυπημένο αυγό και τοποθετήστε το στο προετοιμασμένο ταψί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε ζεστά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!