Πεντανόστιμο πιάτο, έτοιμο σε λίγα λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. νιόκι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες ή σχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
- 2 κ. σ. βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να αρωματιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα νιόκι, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να δώσετε στη σάλτσα ένα εκπληκτικά αρωματικό φινίρισμα.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε με περισσότερη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!