Εύκολη και γρήγορη συνταγή με 5 υλικά
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 2 φρέσκα λεμόνια
- 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίψτε τις φλούδες των λεμονιών για να πάρετε 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού.
- Στύψτε τα λεμόνια για να πάρετε 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
- Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος.
- Προσθέστε τα μακαρόνια στη σάλτσα λεμονιού και ανακατέψτε τα με το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.
- Αν θέλετε να είναι πιο υδαρή προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώστε τα ζυμαρικά ανάλογα με τη γεύση.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!