HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Λάδι: Οι μήνες με την πιο φθηνή τιμή στα σούπερ μάρκετ


Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η τιμή που θα πωλείται φέτος το
 λάδι, μετά τις αυξήσεις «φωτιά» των τελευταίων χρόνων.

Η παρατεταμένη ανομβρία του φετινού καλοκαιρού προβληματίζει και πάλι την αγορά και τους πολίτες, που φοβούνται ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα δεχτεί νέο πλήγμα.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, σε Μεσσηνία και Κρήτη η τιμή είναι από 6,70 έως 6,90 ευρώ το λίτρο. Όπως μάλιστα αναφέρει το Δελτίο Τιμών του ΣΕΔΗΚ στη Μεσσηνία η ομάδα παραγωγών της Μεσσηνίας, «Νηλέας» αγοράζει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο περσινής εσοδείας στην τιμή των 6,90 ευρώ το κιλό, η Κρήτη πουλάει από 6,70 ευρώ μέχρι 6,80 ευρώ το κιλό και μόνο στη Λακωνία ο παραγωγός πουλάει σε τιμή από 7 ευρώ μέχρι 7,50 ευρώ το κιλό.

Οι μήνες με φθηνό ελαιόλαδο

Σε χθεσινό ρεπορτάζ του OPEN για την τιμή του ελαιόλαδου, βγήκαν δύο ειδήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο ελαιοτριβείο «Παπαδέλλη» στα Πάμφιλα Λέσβου εξαιτίας της ανομβρίας η προβλεπόμενη παραγωγή θε υποχωρήσει φέτος υποχώρηση τουλάχιστον 30% και θα έχει ως συνέπεια οι τιμές να «κρατηθούν» σε σχετικά υψηλά δεδομένα.

Ωστόσο, τα καλά νέα έρχονται από το 2025, καθώς όπως ανέφερε ο ελαιοπαραγωγός, οι βροχές που θα πέσουν θα φέρουν αποκλιμάκωση, με την τιμή του ελαιόλαδου να κατρακυλα στο ράφι των σούπερ μάρκετ από Φεβρουάριο έως Μάρτιο.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια