HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πότε θα πέσει η θερμοκρασία - Η νέα πρόγνωση για τον καιρό


Μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας Cassandra που έρχεται, ξεκινώντας από σήμερα (4/10), κατά τις απογευματινές ώρες από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Με τη διέλευση ενός ψυχρού μετώπου ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Παρασκευής (4/10) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (5/10). Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να σημειωθεί στη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, τη Κυριακή (6/10) και τη Δευτέρα (7/10).

Live η πορεία της κακοκαιρίας από το windy:

Τα κρίσιμα τρίωρα της κακοκαιρίας

Με νέα προγνωστικά στοιχεία το meteo προειδοποιεί με χάρτες για τη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν για τα διαστήματα Παρασκευή 04/10, 18:00 - 21:00, Σάββατο 05/10, 03:00 - 06:00 και Σάββατο 05/10, 09:00 - 12:00, αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εντοπίζονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Rains_Oct4_eve_d6234.jpg

Rains_Oct5_A_e8b47.jpg

Rains_Oct5_B_a7fe8.jpg

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ (5/10)

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν ασθενή έως μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς (στη δυτικήη Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (6/10)

Άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα. Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη. Βελτίωση από το βράδυ στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, εξαιρουμένης της νοτιοανατολικής νησιωτικής χώρας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (7/10)

Στη βορειοανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ (8/10)

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια