HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει στην καταβολή - Τι θα γίνει για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα


Αλλαγές έρχονται στο επίδομα θέρμανσης αφού πρέπει να υπάρξει προσαρμογή και με βάση τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να περιοριστεί σταδιακά η κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων και να υπάρξει στροφή στο ηλεκτρικό.

Συνεπώς, αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγές προς το τέλος του μήνα, αρχής γενομένης από το ύψος του επιδόματος, το οποίο φέτος θα διαφοροποιηθεί ανάλογα με το καύσιμο ή την πηγή ενέργειας που θα επιλέξουν οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένεται τη μικρότερη επιδότηση να την λαμβάνουν αυτοί που θα χρησιμοποιούν το πετρέλαιο ως πηγή κάλυψης των θερμαντικών τους αναγκών, από εκεί και πέρα κατά σειρά φυσικό αέριο, ξύλο και πέλετ, γεωθερμία και το μεγαλύτερο ποσό της επιδότησης θα πηγαίνει στα νοικοκυριά στο ηλεκτρικό ρεύμα, που θεωρείται ότι είναι και το η πηγή θέρμανσης με τη μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα γίνει η καταβολή

επιδομα θερμανσησ αιτηση, επίδομα θέρμανσησ με ρευμα, πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση θεσπίζεται η εξής αλλαγή. Θα γίνουν πάλι οι αιτήσεις μέσω της γνωστής πλατφόρμας και θα υπάρξει προκαταβολή 60% τον Δεκέμβριο και από κει και πέρα η εξόφληση θα γίνει τον Απρίλιο, αλλά θα μεσολαβήσει μια διαδικασία αλλαγής υπολογισμού των συντελεστών για την κάθε περιοχή, ούτως ώστε να ληφθούν υπόψη οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της φετινής χειμερινής περιόδου, δηλαδή μέχρι και το τέλος Απριλίου του 2025.

Ακόμα, αυτό που αποφασίζεται είναι η διεύρυνση της περιόδου επιδότησης. Πέρυσι πήραν χρήματα αυτοί που χρησιμοποιούν το ρεύμα μόνο για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου. Τώρα θα ισχύσει για ολόκληρη τη σεζόν, όπως ισχύει και για τις άλλες πηγές ενέργειας.

Βασική επιδίωξη είναι το επίδομα του ρεύματος να είναι 25% υψηλότερο σε σχέση με το πετρέλαιο. Ενδεχομένως να υπάρξει και μια μείωση στην επιδότηση του πετρελαίου σε σχέση με πέρυσι. Τέλος, αναμένεται να δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο θα επιδοτήσει με 50 έως 60% το κόστος απόκτησης και εγκατάστασης της αντλίας θερμότητας.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια