HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έρχονται αναδρομικά από τα κομμένα Δώρα στους συνταξιούχους


Σε συνέντευξη ο υφυπουργός Εργασίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, αναφέρθηκε στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους και τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, ο υφυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα: «Οι αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπως προβλέπονται θα εφαρμοστούν. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα γίνει σεβαστή».

Αυξήσεις συντάξεων

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε επίσης στις επερχόμενες αυξήσεις των συντάξεων, επισημαίνοντας ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα για το ποσοστό της αύξησης. «Έχουμε ήδη πει ότι θα έχουμε αυξήσεις συντάξεων από 2,2 έως 2,5%», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ειδική παρέμβαση για τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά. «Εκεί, μέσω της φορολόγησης των διυλιστηρίων, θα καλύψουμε αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά ώστε να μην χάνεται αυτή η αύξηση», εξήγησε.

Ο υφυπουργός επεσήμανε επίσης το ζήτημα της εισφοράς αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι για συνταξιούχους με μικτές αποδοχές άνω των 1300 ευρώ, ο λεγόμενος «κόφτης» μπορεί να αποτρέψει την πλήρη αύξηση των συντάξεών τους. «Εκεί θα υπάρξει παρέμβαση από την κυβέρνηση, και αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα», σημείωσε.

Σχόλια για τις δηλώσεις Σαμαρά

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγκούνης σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τα εθνικά θέματα. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι θέσεις του κ. Σαμαρά εκφράζουν τις σταθερές γραμμές της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, οι οποίες παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. «Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, και δεν τα λέει τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια, είναι η εθνική μας γραμμή. Περιλαμβάνουν τις κόκκινες γραμμές της εξωτερικής μας πολιτικής, οι οποίες ούτε αλλάζουν, ούτε αναθεωρούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι τα μηνύματα που εκπέμπει ο κ. Σαμαράς απευθύνονται κυρίως προς το εξωτερικό, σημειώνοντας πως οι θέσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την αμετάβλητη στάση της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα εθνικής κυριαρχίας. «Τα μηνύματα που εκπέμπονται έχω την αίσθηση ότι κυρίως εκπέμπονται για το εξωτερικό, για την απέναντι όχθη», κατέληξε.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια