Συνοδέψτε με πιτούλες και τζατζίκι
Υλικά
- 1,2 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους 2,5 εκ.
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 8- 12 σουβλάκια
- Για τη μαρινάδα:
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
- 1/3 φλ. τσαγιού ξύδι από λευκό κρασί
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. μαγειρικό αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Προσθέστε το αρνί και ανακινείστε καλά.
- Μαρινάρετε στο ψυγείο για 12- 24 ώρες.
- Αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα και βάλτε 3 έως 4 κομμάτια σε κάθε ξυλάκι για να φτιάξετε 12 σουβλάκια ή 5 για να φτιάξετε 8 μεγαλύτερα σουβλάκια.
- Πασπαλίστε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τα μισά σουβλάκια για 3 λεπτά, γυρίστε τα και μαγειρέψτε και την άλλη πλευρά για 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να τα κρατήσετε ζεστό όσο ψήνετε τα υπόλοιπα σουβλάκια.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!