HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι απαντά η Μητρόπολη Σύρου στα περί απαγόρευσης κωδωνοκρουσιών λόγω δικαστικής απόφασης


Στις φήμες ότι με δικαστική απόφαση απαγορεύτηκε να χτυπούν οι καμπάνες σε εκκλησία του νησιού, απάντησε σήμερα (25/10) η Μητρόπολη Σύρου.

Όπως τονίζεται μέσα στην ανακοίνωσή της η οποία είναι αναρτημένη σε διαδικτυακό ιστότοπο, η απόφαση αυτή αφορά προσωρινή λήψη μέτρων, ενώ μάλιστα αναφέρεται πως το ωρολόγιο του συγκεκριμένου Ναού έχει σταματήσει τη λειτουργία του προ δύο ήδη μηνών.

Δείτε την ανακοίνωση:

Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί δήθεν δικαστικής «απαγορεύσεως» κωδωνοκρουσιών, από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνονται τα εξής:

1. Δεν πρόκειται για δικαστική απόφαση, αλλά για λήψη προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων.

2. Η υπόθεση αφορά παλαιά αντιδικία μεταξύ μίας κυρίας και ενός Ναού νησιού της Ιεράς Μητροπόλεως, εκτός της Σύρου.

3 . Τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα περιορίζονται στην απαγόρευση κρούσης του ωρολογίου του Ναού κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

4. Τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα, δεδομένου ότι το ωρολόγιο του συγκεκριμένου Ναού έχει σταματήσει τη λειτουργία του προ δύο ήδη μηνών.

5. Κατά δε από καιρού προτροπή του Σεβασμιότατου κ. Δωροθέου Β ́, η οποία έχει γίνει από όλους σεβαστή, ο ήχος των ωρολογίων των κωδωνοστασίων των Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως έχει απενεργοποιηθεί για τις ώρες κοινής ησυχίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια