HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σε ποια ήπειρο του κόσμου ζουν τα πιο υγιή παιδιά – Ποια είναι η θέση της Ελλάδας


Παρότι η εικόνα που φανταζόμαστε για την υγεία των παιδιών της Αφρικής δεν είναι η καλύτερη, νεότερη μελέτη έρχεται να αμφισβητήσει αυτή την πεποίθηση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία νεότερης έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics, τα παιδιά στην Αφρική είναι τα πιο υγιή στον κόσμο, ξεπερνώντας οριακά τα παιδιά της Ευρώπης και αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά τους ανήλικους στην Αμερική.

Η συγκεκριμένη ανάλυση εξέτασε δεδομένα από 33 διαφορετικές χώρες, χωρίς να περιλαμβάνεται ωστόσο η Ελλάδα, διερευνώντας το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 3 έως 5 που ασκούνται επαρκώς, κοιμούνται και αφιερώνουν χρόνο μακριά από οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεων ή smartphone. Συνολικά, τα στοιχεία αφορούσαν σε περισσότερα από 7.000 παιδιά και λήφθηκαν την περίοδο μεταξύ 2008 και 2022. Τα επίπεδα της άσκησης μετρήθηκαν με τη χρήση συσκευών παρακολούθησης της δραστηριότητας, ενώ ο χρόνος παρακολούθησης της οθόνης και του ύπνου μετρήθηκε από τις αναφορές των γονέων.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί εξέτασαν πόσα παιδιά πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την υγεία των παιδιών ανά περιοχή. Για την άσκηση αυτό περιλάμβανε τουλάχιστον τρεις ώρες σωματικής δραστηριότητας την ημέρα, εκ των οποίων η μία ώρα θα πρέπει να είναι «μέτριας έως έντονης έντασης», όπως το τρέξιμο. Για τον χρόνο που αφιερώνεται στην οθόνη, το όριο που συνιστά ο ΠΟΥ είναι μόνο μία ώρα την ημέρα, ενώ τα μικρά παιδιά πρέπει επίσης να έχουν 10 έως 13 ώρες ύπνου.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια