HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παράνομη κρίθηκε η απεργία των δασκάλων για την Τετάρτη 23/10 – «Θα γίνει κανονικά», απαντά η ΔΟΕ


Το Υπουργείο Παιδείας προσέφυγε, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (22/10), στη δικαιοσύνη για την απεργία των δασκάλων που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη (23/10) και αυτή κρίθηκε παράνομη. Ωστόσο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) διαμηνύει πως η απεργία της Τετάρτης (23/10) θα γίνει κανονικά.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι η ΔΟΕ είχε προκυρήξει απεργία για την Τετάρτη (23/10) ο με αιτήματα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, κατάργηση της αξιολόγησης, τις μη συμπτύξεις τμημάτων και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σχολείων με κρατική χρηματοδότηση «στο ύψος των πραγματικών αναγκών».

ΔΟΕ: «Η απεργία της Τετάρτης 23/10 θα γίνει»

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) ενημέρωσε πως η απεργία, μαζί με τις πάνω από 50 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, που έχουν ανακοινωθεί για την Τετάρτη (23/10), θα γίνουν κανονικά.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΟΕ τονίζει: «Σήμερα το πρωί, στις 11:00 π.μ., επιδόθηκε αγωγή των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών κατά της ΔΟΕ και με τη φασόν, όπως συνηθίζουν πλέον, διαδικασία του κατεπείγοντος εκδικάζεται την ίδια μέρα στη 1 το μεσημέρι. Αντί τα Υπουργεία αυτά, να λύσουν τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η ΔΟΕ αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (π.χ. αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές), προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης».

Στη συνέχεια, συμπληρώνεται το εξής: «Οι εκπαιδευτικοί όπως είμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών (κάτι το οποίο επ’ ουδενί δεν ισχύει για το Υπουργείο «Παιδείας»), έτσι και τώρα θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας την απεργία, στην οργάνωση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή! Προκαταβολικά, λοιπόν, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση: Η απεργία, μαζί με τις πάνω από 50 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 23 Οκτώβρη 2024, θα γίνει κανονικά! Ήδη υπάρχει αίτημα επαναπροκήρυξης από την ΑΔΕΔΥ».

Ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την απεργία των δασκάλων στις 23 Οκτωβρίου 2024, 22 Οκτωβρίου 2024

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια