HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κλειστά σχολεία στις 23 Οκτωβρίου - Ποιοι δεν θα κάνουν μάθημα


Μία ανακοίνωση αποκάλυψε ότι στις 23 Οκτωβρίου πολλά σχολεία θα είναι κλειστά και οι μαθητές δεν θα κάνουν μάθημα.

Ο λόγος για την απεργία των δασκάλων, που θα βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Συγκεκριμένα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) προκήρυξε 24ωρη απεργία, και όχι στάση εργασίας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε απεργιακή συγκέντρωση που θα διοργανώσει την ίδια μέρα, στις 12:00 στα Προπύλαια.

Έτσι, κλειστά θα είναι τα Δημοτικά σχολεία αλλά και τα νηπιαγωγεία.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«Δυναμώνουμε τον διαρκή αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Απέναντι στην οξυμμένη επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών. Μόνο ο συλλογικός δρόμος η ενότητα στον αγώνα η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και νίκες, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα το 2024

Από τις ενημερώσεις που έχουν λάβει οι γονείς -ειδικά των παιδιών σε μικρότερες ηλικίες- φαίνεται ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν πραγματικά στο «παρά πέντε», δηλαδή την Παραμονή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αργίες στα σχολεία ορίζονται ως εξής:

  • Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
  • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
  • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.

Φέτος, η 25η Δεκεμβρίου πέφτει Τετάρτη, που σημαίνει ότι μέχρι και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά, ενώ η καθιερωμένη γιορτή θα γίνει στις 24 του μηνός.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το 2025 μετά τα Χριστούγεννα

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια