HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2024: Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο - 2000 εγγραφές - έως σήμερα - στη μεγάλη γιορτή!


«Στις 13 Οκτωβρίου, Τρέχουμε για την Κατερίνη, σε έναν αγώνα αφιερωμένο στην απελευθέρωση της πόλης μας. Μία διαδρομή γεμάτη ιστορία και συμβολισμούς. Μία διοργάνωση - πολιτιστική και αθλητική γιορτή, με χιλιάδες συμμετοχές, που είμαι βέβαιος θα μεταδώσει χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές, όλους εσάς για την συμβολή σας, σε έναν αγώνα που σημασία έχει η προσπάθεια και η χαρά της συμμετοχής. Καλή μας επιτυχία». Με αυτά τα λόγια, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, καλωσόρισε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων & συλλόγων της διοργάνωσης του  αγώνα δρόμου – θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», 

Η μεγάλη και ανοικτή για όλους, βραβευμένη πολιτιστική – αθλητική  γιορτή, θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ενώ οι προετοιμασίες των διοργανωτών οδεύουν στην τελική ευθεία. Εγγραφές ατόμων όλων των ηλικιών, δεκάδες σύλλογοι και φορείς, ΑμεΑ, εθελοντές, μουσικά και χορευτικά σχήματα, καταδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική της γιορτής, η  οποία είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των 112 χρόνων Ελεύθερης πόλης. 

Όπως είναι γνωστό, τον αγώνα διοργανώνουν: ο Δήμος Κατερίνης/Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού & Τμήμα Τύπου, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Παιδείας & Δημοτικού Ωδείου/ Τμήμα Αθλητισμού και  ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου παρουσίασε στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση με έμφαση στο μετάλλιο, που είναι αφιερωμένο στον Όμιλο Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ», στη – για πρώτη φορά - live streaming μετάδοση κάθε στιγμής του αγώνα, στο λογότυπο, την αφίσα της διοργάνωσης και στο χιουμοριστικό video – promo, που ήδη γνωρίζει μεγάλη αποδοχή.  «Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο για τη διοργάνωση καθώς από την επόμενη χρονιά, θα περάσει από το Τμήμα Τύπου, στο Τμήμα Αθλητισμού, εργαζόμαστε συστηματικά, όλοι μαζί προκειμένου να διεξαχθεί με επιτυχία και ασφάλεια ο αγώνας» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Επίσης, παρέστησαν και τοποθετήθηκαν, ο π. Κυριάκος Κοκελίδης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος (υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται ο αγώνας), ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τα θερμά συγχαρητήρια του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου προς τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Εκ μέρους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Γκόγκος, ο πρώην πρόεδρος Αλέξανδρος Πούλιος, τα μέλη, Βαγγέλης Γερομιχαλός, Χαράλαμπος Ιωαννίδης σημειώνοντας: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να διεξαχθεί ένας όμορφος όπως πάντα αγώνας».

Επιπλέον, ο Διοικητής της Τροχαίας, Γεώργιος Πουτουρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα ασφάλειας της διαδρομής και τον συντονισμό εθελοντών και φορέων, ο τεχνικός υπεύθυνος - καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Σταύρος Ζουγγουρίδης, ο οποίος τόνισε ότι τον αγώνα θα τιμήσει με την παρουσία της, η (Κατερινιώτισσα) Ελισάβετ Πεσιρίδου, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου στα 100 m. εμπόδια, με πολλές συμμετοχές σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και μέλος της σκυταλοδρομίας 4χ100μ. Η Ελισάβετ, εκτός όλων των άλλων μεγάλων διοργανώσεων, έχει συμμετάσχει σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες (2016, 2021). 

Επίσης, τοποθετήθηκαν, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σβορώνου, Βασίλειος Κόσιφας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοκαισάρειας, Ιάσων Παρλαπάνης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων, που βάσει της προκήρυξης του αγώνα συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης, που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά. Όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι, το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», θα διεξαχθεί, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου,  με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.  


Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε - στη διάρκεια του αγώνα - το μήνυμα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Γίνε Δότης Μυελού των Οστών ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ», θα συναντήσει τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, καθώς και το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης προσδίδει στη διοργάνωση η πολυπληθής, ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, που θα ανοίξει την αυλαία του αγώνα. Επίσης, με μήνυμα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη μας», τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, θα διανύσουν τα 8 χλμ της διαδρομής, ενώ καταγράφονται ομαδικές συμμετοχές και από το Σπίτι των Ηλικιωμένων «Καλός Σαμαρείτης», από το Κ.Δ.ΑΠ. Μ.Ε.Α. Κατερίνης, το Κ.Δ.ΑΠ. Μ.Ε.Α. «ΙΡΙΔΑ» κ.ά. 


Τέλος, από την αδελφοποιημένη με την Κατερίνη πόλη της Αυστρίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Herbert Gaggl. 


Την προκήρυξη αλλά και όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα θα τις βρείτε ΕΔΩ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια