HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μετά τους 11 «καραμανλικούς» τη σκυτάλη πήραν οι 8 «σαμαρικοί» - Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Κ.Ο. της ΝΔ


Τι κι αν το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς προσπαθούν να πείσουν ότι το κλίμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι τουλάχιστον διαχειρίσιμο, τι κι αν οργανώνουν πάρτι δρόμου για να στείλουν μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης… Η πραγματικότητα περί άλλα τυρβάζει...

Μόλις δύο 24ωρα πριν από το πάρτι στο ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18, κι ενώ τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκαν πολλά τραπεζώματα υπουργών σε γαλάζιους βουλευτές, μια νέα ομάδα, οκτώ βουλευτών, αυτή τη φορά, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υγείας Αδ. Γεωργιάδη και Εργασίας Ν. Κεραμέως. Και αυτοί, όπως και 11 προ καιρού, επέλεξαν να παρέμβουν σε ένα κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα που αφορά στη συμμετοχή στα φάρμακα.

Οι «οκτώ», οι οποίοι σε αντίθεση με τους 11 που στην πλειονότητά τους ήταν συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή, είναι «σαμαρικοί», αφού αναλύουν την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά φαρμάκων και το θεσμικό πλαίσιο κάλυψης της συμμετοχής των ασθενών, αναγνωρίζουν την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των φαρμάκων και ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να αυξήσουν τον αριθμό των δικαιούχων πέραν αυτών που προβλέπονταν.

Πρόκειται για τους Χ. Αθανασίου, Γ. Ανδριανού, Α, Δημοσχάκης Φ. Λεονταρίδης, Δ. Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γ. Πασλίδης και Μ. Χρυσομάλλης, οι οποίοι πρόλαβαν τον κ. Γεωργιάδη που έχει καλέσει για σήμερα όλους τους συναδέλφους του στη βουλή για να τους ενημερώσει για τα ζητήματα του υπουργείου..

Πηγές της ΝΔ επιχείρησαν και αυτή τη φορά να υποβαθμίσουν τη σημασία της πρωτοβουλίας των οκτώ γαλάζιων, λέγοντας ότι «η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής αποστολής».

Είναι ωστόσο προφανές ότι το τελευταίο που θα ήθελε ο Κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του ήταν ένα νέο εσωκομματικό «χτύπημα», δύο 24ωρα πριν τη γιορτή για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, την οποία ούτως η άλλως «σκιάζει» η επιλογή των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντ. Σαμαρά και Κων. Καραμανλή να μην αποσαφηνίσουν αν θα παραστούν ή όχι, στο τηλέφωνο που τους πήρε ο Κ. Μητσοτάκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια