HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


LIVE: Στην τελική ευθεία οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Οι ομιλίες των 6 υποψήφιων στο ΣΕΦ


Τα χαρτιά τους ανοίγουν, αυτή την ώρα, οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που γίνεται στο ΣΕΦ.

Συγκεκριμένα, την πολιτική πλατφόρμα τους αναμένεται να καταθέσουν - κατά αλφαβητική σειρά - ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Δούκας και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου και ο δεύτερος γύρος - σε περίπτωση που χρειαστεί - θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου.

Δείτε live την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


Πρώτος στο βήμα ανήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, όπου τόνισε μεταξύ άλλων «ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει την πόρτα της εξόδου στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του. Ήξερε ότι η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αποκάλυπτε τα προβλήματα του κόσμου».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συγκυρία ευθύνης για την παράταξη και τη χώρα. Σε τρεις εβδομάδες δεν επιλέγουμε μόνο πρόεδρο αλλά το ύφος, το ήθος και τον προσανατολισμό της επόμενης κυβέρνησης», υποστήριξε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στον εκλογικό χάρτη είδαμε ξανά το πράσινο. Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας στην Αυτοδιοίκηση. Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αποδείξαμε και αναδείξαμε ότι έχουμε βάθος. Ανοίξαμε νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε όλη την περιφέρεια. Μπορούμε να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση. Δημοσκοπικά είμαστε δεύτερο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε», ανέφερε.

«Θα αλλάξω πράγματα στην οργάνωση μας και στην επικοινωνιακή μας πολιτική», είπε.

6309910_c9ee3.jpg

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε τον απολογισμό των αποτελεσμάτων της παράταξης κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Τα προηγούμενα χρόνια ανεβάσαμε τα ποσοστά μας. Γίναμε 2η δύναμη στην περιφέρεια αυξήσαμε τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές μας, ενισχύσαμε δυνάμεις σε αυτοδιοίκηση και επαγγελματικούς φορείς, ενισχύσαμε και την επιρροή μας.

Είμαστε πια 2ο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το τρίτο και επιστρέφουμε με πολύ μεγάλη δύναμη και με πολλή δουλειά χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί να μην πετύχαμε όλα όσα θέλαμε, αλλά θα πετύχουμε πολλά στο μέλλον. Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ ότι δεν έκανα λάθη. Εάν με τιμήσετε με την ψήφο σας, αλλάξω πολλά στην επικοινωνιακή στρατηγική και αυτό είναι δέσμευσή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Με στεναχωρεί που κάποιοι λένε ότι δεν πετύχαμε τίποτα έχοντας μόνο τις φιλοδοξίες τους μπροστά», τόνισε.

«Το μήνυμα είναι καθαρό: Η δημοκρατική παράταξη μπορεί να γίνει κυβέρνηση με τις αρχές και τις αξίες ενός ΠΑΣΟΚ που έμαθε από τα λάθη του. Η ΣΥΡΙΖΟποίηση στη λειτουργία, στη συμπεριφορά των στελεχών, στην πολιτική στρατηγική θα είναι καταστροφική για την πορεία μας και εν τέλει δώρο στη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε για να προσθέσει: «Αν κάτι με στεναχωρεί, όχι μόνο πολιτικά αλλά και ανθρώπινα, είναι η επιμονή και η ευκολία κάποιων να απαξιώνουν τα όσα πετύχαμε. Η προοπτική δεν βρίσκεται στους "μεσσίες" και στα περιτυλίγματα, αλλά στη συνέπεια, τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τη μεθοδικότητα. Δεν γίνεται να κατηγορείς τους άλλους για ασυνέπεια και να είσαι ο ίδιος ασυνεπής. Να καταγγέλλεις τον κυνισμό και να λειτουργείς ο ίδιος κυνικά. Τα κόμματα που επενδύουν στο κύμα της συγκυρίας και του εφήμερου τακτικισμού, συνήθως ξεφουσκώνουν μαζί του… Δεν είναι αυτά για το ΠΑΣΟΚ και δεν πρέπει να γίνει έτσι το ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης άφησε αιχμές για όσους «δεν ψάχνουν "πρωθυπουργίσιμο" όπως σκίζουν τα ιμάτιά τους αλλά "διαχειρίσιμο"». «Διαχειρίσιμος δεν ήμουν και δεν θα γίνω γιατί λογοδοτώ πάντα στον ελληνικό λαό και στα μέλη της παράταξης. Γιατί πάντα είχα στήριγμα τους απλούς πολίτες που γνώρισα σε όλη μου τη διαδρομή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», κατέληξε χειροκροτούμενος από στελέχη που τον υποστηρίζουν.

«Σας καλώ να υπογράψουμε μαζί τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαμε υπογράψει πριν από δύο χρόνια. Σας καλώ να δώσουμε ελπίδα ξανά, μπορούμε να τα καταφέρουμε με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή ακόμη πιο δυνατά. Σας ευχαριστώ για τον αγώνα που δώσαμε μαζί δυόμιση χρόνια. Εμείς ενωμένοι όλοι μαζί, δεσμευόμαστε ότι θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία», είπε και ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

6309938_d581f.jpg

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Παύλος Γερουλάνος.

«Πρέπει να σηκώσουμε τους ψηφοφόρους από τον καναπέ, εκεί που κάθισαν περιμένοντας το ΠΑΣΟΚ που αγάπησαν», είπε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ ο Παύλος Γερουλάνος.

6309968_bdc8a.jpg

«3,5 εκατ. Έλληνες δεν πάνε στην κάλπη, δεν βλέπουν κάτι να τους εμπνέει» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Η ελπίδα της αλλαγής φουσκώνει και τα δικά μας πανιά την ώρα που οι άλλοι δίπλα μας καταρρέουν. Αυτή η ελπίδα πρέπει να γεμίζει και εμάς ελπίδα και χαρά και ικανοποίηση».

«Σε δύο μόλις μήνες, διανύσαμε από το «τι κάνετε, εκεί στο ΠΑΣΟΚ;», στο «κάντε κάτι, εκεί στο ΠΑΣΟΚ», στο «κοιτάξτε τι θα κάνετε, εκεί στο ΠΑΣΟΚ!», τόνισε

6309841_92141.jpg

6309813_1_fdc98.jpg

6309811_24eb4.jpg

6309838_e5c73.jpg

6309816_a4685.jpg

6309828_22d8e.jpg6309758_9364d.jpg

6309822_f3a14.jpg

6309836_77914.jpg



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια