HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκλογές Επιμελητηρίου Πιερίας: Με ωραίες εκθέσεις ιδεών και ατάκες θα συνεχιστεί ο προεκλογικός αγώνας;


Παρακολουθώ καθημερινά εδώ και μήνες, όπως έχω ήδη ομολογήσει, με μεγάλο ενδιαφέρον τα προεκλογικά δρώμενα για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Πιερίας, που κοντοζυγώνουν μέρα με την ημέρα όλο και πιο κοντά, και πραγματικά, όσο χιούμορ και αν διαθέτω, απορώ με αυτά που ακούω και βλέπω.

Τι εννοώ…

Την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμα του ως άλλος νεοφώτιστος πολιτικός, ο υποψήφιος κ. Πίτσιας, το οποίο και διάβασα προσεκτικά μερικές φορές για να το καταλάβω. Δεν θα σχολιάσω επιμέρους κείμενα, όπως εισαγωγή και επίλογο, αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν μια όμορφη έκθεση ιδεών, σαν και αυτές που ακούσαμε το 2023 στις αυτοδιοικητικές εκλογές, (και τελικά ποτέ δεν έγιναν πράξη). Αυτό του το δίνω.

Όμως, εκτός από κάποιες ανέφικτες ιδέες που δεν μπορούν να υλοποιηθούν εκ των πραγμάτων αλλά και της δεδομένης τρέχουσας κατάστασης (άρα εύκολα τις λες και ουτοπικές), είδα και στοιχεία (ή ιδέες, ή υποσχέσεις, όπως θέλετε πείτε τες) στο πρόγραμμα που έχουν ήδη υλοποιηθεί και γίνονται πράξη εδώ και χρόνια από τον νυν πρόεδρο, τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου (δείτετο σχετικό έντυπο με κλικ ΕΔΩ). Και απόρησα:

«Μα καλά, αφού ο νέος υποψήφιος, μας υπόσχεται ότι ΘΑ κάνει αυτά που ο νυν πρόεδρος ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ, ποια η διαφορά; Γιατί να τον επιλέξω; Αφού ο νυν πρόεδρος υλοποιεί εδώ και χρόνια αυτά που ο νέος υποψήφιος μας υπόσχεται ότι ΘΑ υλοποιήσει όταν και αν εκλεγεί… Ποια η διαφορά;»

Το δεύτερο στοιχείο που μου δημιούργησε απορίες είναι οι κατά καιρούς «ατάκες» που συνοδεύονται και από φωτογραφίες, που δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ και στα social. Για παράδειγμα: «Θέλουμε Επιμελητήριο ανταποδοτικό», «Θέλουμε Επιμελητήριο χρήσιμο», «Θέλουμε Επιμελητήριο καινοτόμο», «Θέλουμε Επιμελητήριο συνεργάσιμο» με αποκορύφωμα την τελευταία ατάκα που βγήκε με τίτλο: «Θέλουμε Επιμελητήριο δυναμικό» και με την επεξήγηση «Να μη φοβάται να συγκρουστεί με τους φορείς και το κράτος προς όφελος των μελών του». Και αναρωτιέμαι… «Μα ακριβώς τα ίδια δεν έχει κάνει, πολλές φορές μάλιστα, (και το έχει πληρώσει σε πολιτικό επίπεδο και όχι μόνο) ο σημερινός πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου;»

Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ; Στέρεψε από ιδέες ο Κώστας ο Πίτσιας και η ομάδα του, και άρχισαν τις αντιγραφές; Δεν επιβλέπει ο ίδιος ο υποψήφιος τι βγαίνει από το γραφείο τύπου που έχει; Ποντάρει στην κοντή μνήμη των επιχειρηματιών του Νομού; Τους υποτιμάει; Ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Πάντως αν συνεχίσει σ’ αυτό το κλίμα τον προεκλογικό του αγώνα κ. Πίτσιας, τότε Ηλία Χατζηχριστοδούλου, δεν έχεις ν’ ανησυχήσεις για ΤΙΠΟΤΑ, αφού και ο Πίτσιας προμοτάρει Χατζηχριστοδούλου…

 

Πέτρος Σταθακόπουλος


Διαβάστε ακόμη:








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια