HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΣΥΡΙΖΑ: Θρίλερ με την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη - Άνοιξαν οι κάλπες


Σε εξέλιξη είναι από τις 10:00 της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μυστική ψηφοφορία με κάλπη διεξάγεται στο «τερέν» της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι «87» με 100 υπογραφές μελών της ΚΕ του κόμματος και την οποία στηρίζει, όπως ο ίδιος δήλωσε, και ο Παύλος Πολάκης.

Το «στρατόπεδο» Κασσελάκη ζήτησε να γίνει φανερή η ψηφοφορία, ενώ όσοι αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη ζήτησαν μυστική διαδικασία, δηλαδή να στηθούν κάλπες. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί, όπως αποφασίστηκε από 10:00 έως 13:00 και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στη διαδικασία που θα κρίνει την θέση της ηγεσίας του κόμματος.

Η απόφαση ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στο τέλος της πρώτης ημέρας της πολύωρης και ιδιαίτερα έντονης συνεδρίασης καθώς τα μέλη του οργάνου συζήτησαν και ψήφισαν για το αν η ψηφοφορία θα γίνει μυστική ή φανερή. Συνολικά ψήφισαν 122 υπέρ της μυστικής και 90 υπέρ της φανερής.

Η έκβαση αυτής της πρώτης αναμέτρησης, για τον τρόπο δηλαδή που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος της ηγεσίας του κόμματος, έφερε την πρώτη ήττα και προκάλεσε σοκ στο στρατόπεδο Κασσελάκη «χτυπώντας» την άποψη ότι ελέγχει τους συσχετισμούς εντός της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Την ίδια στιγμή οι «87» εμφανίζονται να κέρδισαν την πρώτη μάχη σε αυτή την σκληρή αναμέτρηση καθώς επέβαλαν την άποψη τους.

Για να περάσει η πρόταση μομφής, απαιτούνται 148 ψήφοι υπέρ (στα 295 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής). Σε κάθε περίπτωση τα προγνωστικά για την έκβαση της πρότασης μομφής είναι ανοιχτά και τα πάντα δείχνουν ρευστά, ωστόσο, αποτυπώνεται η πρώτη ήττα του Στέφανου Κασσελάκη σε επίπεδο διαδικασίας την ώρα που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα οι συσχετισμοί να διαμορφωθούν σε βάρος της ηγεσίας Κασσελάκη και ο πρόεδρος του κόμματος να καθαιρεθεί σε μία διαδικασία πρωτόγνωρη τόσο για την ελληνική πολιτική σκηνή όσο, ειδικότερα, και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση, πάντως, που ακόμα και η πρόταση μομφής να μην συγκεντρώσει τις 148 ψήφους της καταστατικής πρόβλεψης η ισχυρή μειοψηφία που θα καταγραφεί εκ των πραγμάτων θα θέτει ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της ηγεσίας με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την επόμενη ημέρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για το Συνέδριο του κόμματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια