HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εγκαίνια Εμποροπανήγυρης του Αιγινίου: Τι είδαμε και τι ΔΕΝ είδαμε… Σημαντικές παρουσίες και ηχηρές απουσίες…


Τώρα που «έκατσε ο κουρνιαχτός» από τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης, ενός από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Πιερίας και όχι μόνο, μπορούμε με ησυχία να δούμε κάποιες λεπτομέρειες που τελικά δεν πέρασαν και τόσο απαρατήρητες όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν…

Αρχικά οφείλω να ομολογήσω ότι όλη η εκδήλωση είχε άψογη διοργάνωση, και όλα ήταν κουρδισμένα και δούλεψαν σαν ελβετικό ρολόι. Ακόμη και το άναμμα της κόκκινης επιγραφής στην είσοδο του πανηγυριού έγινε όπως ήταν προγραμματισμένο, κατόπιν επιθυμίας του Δημάρχου. Λεπτομέρεια θα μου πεις, και θα συμφωνήσω, ωστόσο έχει και αυτή η λεπτομέρεια την αξία της.

Ένα άλλο γεγονός που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, και ανατρέχοντας στη μνήμη μου τα τελευταία 10 χρόνια που καλύπτω δημοσιογραφικά αυτόν τον θεσμό, δεν θυμάμαι να το ξαναείδα, είναι ο αριθμός των επίτιμων καλεσμένων και η ποιότητά τους. Τόσους πολλούς πολιτικούς, και όχι μόνο, καλεσμένους στην έναρξη της Εμποροπανήγυρης ΔΕΝ είδα  τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια που την παρακολουθώ από κοντά.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Γκιουλέκας, η Συντονίστρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Σάββας Χιονίδης, οι Βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιακος, Σπύρος Κουλκουδινας και Κομνηνός Δελβερούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυριζογλου, ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, Μιχάλης Γερανης, ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιολιος, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, ως εκπροσώπους του Δημάρχου, Θωμάς Αναστασιάδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Διοικητής της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Γιώργος Κουκουσέλας, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Πιερίας κ. Θεμιστοκλής Αδαμίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Πιερίας κ. Παναγιώτης Πατσιαλής, ο Διευθυντής της Β’ Βάθμιας και η Διευθύντρια της Α’ Βάθμιας, ήταν μόνο μερικοί από τους εκλεκτούς καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης του Αιγινίου.

Ποιοι έλειπαν και συζητήθηκαν στα πηγαδάκια της εκδήλωσης;

Απουσίαζε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Πλαταμώνα και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο οποίος ωστόσο είχε την λεπτότητα να εξηγήσει μέσω εκπροσώπου του τους λόγους της απουσίας του, και να στείλει έναν γραπτό χαιρετισμό.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Πιερίας, απουσίαζε επίσης από την εκδήλωση, χωρίς όμως δικαιολογία ή εκπροσώπηση από το γραφείο της. Προφανώς και θα είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις λόγω της θέσης της, αλλά δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα να ΜΗΝ εκπροσωπείται στις τοπικές εκδηλώσεις. Πόσο μάλλον σ’ αυτή που είναι ομολογουμένως μια από τις σημαντικές εκδηλώσεις της Πιερίας και όχι μόνο. Η ηχηρή απουσία της πάντως συζητήθηκε στα πηγαδάκια της εκδήλωσης.

Το Νοσοκομείο Κατερίνης, και συγκεκριμένα ο Διοικητής μας, ήταν επίσης απών από τα εγκαίνια, και σίγουρα θα έχει κάποια δικαιολογία ή κάποια σημαντικότερη υποχρέωση που θα έπρεπε να παραστεί. Ωστόσο όσοι ήμασταν παρόντες εκεί, δεν το μάθαμε ποτέ, αφού ούτε εκείνος είχε προβλέψει να στείλε κάποιον εκπρόσωπο ή ενημέρωση. Κρίμα… Σε κάθε περίπτωση πάντως έδωσε με την απουσία του τροφή για συζήτηση στα πηγαδάκια της εκδήλωσης.

Κατά τα άλλα, ο εναρκτήριος λόγος του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Κοεμτζή, σύντομος, μεστός, με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες και ιστορικά ντοκουμέντα, που απ’ όσο άκουσα από την καρέκλα μου στο κοινό, άρεσε σε όλους!

Οι χαιρετισμοί των επίτιμων καλεσμένων ήταν σύντομοι σχεδόν όλοι και δεν κούρασαν τον κόσμο. Θα μείνω στον ένθερμο και με πολύ νόημα χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Σάββα Χιονίδη, ο οποίος στο κλείσιμο του χαιρετισμού του έδωσε τα εύσημα στον Χρήστο Κομπατσιάρη με την φράση: «Δήμαρχε ακούω ότι τα πάς καλά και είμαι σίγουρος ότι θα τα πας ακόμη καλύτερα…».

Αλλά θερμά συγχαρητήρια για την διοργάνωση έλαβε απ’ όλους τους ομιλητές ο Χρήστος Κομπατσιάρης. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κυρία Μαυρίδου, η Συντονίστρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου και ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Γκιουλέκας όμως ήταν ιδιαίτερα ένθερμοι προς τον Δήμαρχο.

Τέλος, η ομιλία του ίδιου του Δημάρχου, του Χρήστου Κομπατσιάρη, ήταν δυναμική και ταυτόχρονα σύντομη και μεστή. Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση είναι η υπόσχεση που έδωσε για την εμποροπανήγυρη του 2026 όπου κλείνει και τα 100 χρόνια ο θεσμός!

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι… «καλά πήγε και φέτος». Ωστόσο στο τέλος θα κάνουμε συνολικό απολογισμό (ταμείο που λέμε στην καθομιλουμένη).

Και του χρόνου με υγεία να το ξαναζήσουμε…


Πέτρος Σταθακόπουλος.-



Διαβάστε ακόμη:

«Βούλιαξε» η Εμποροπανήγυρη του Αιγινίου το πρώτο Σαββατοκύριακο – Υποδέχθηκε πάνω από 40.000 επισκέπτες!!!

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου 2024 (μέρος 1ο)

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου 2024 (μέρος 2ο)

O Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Δημήτρης Κοεμτζής μας αποκαλύπτει τι θα δούμε φέτος στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου (βίντεο)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια