Φτιάχνουμε μόνοι μας ελαφρύ, υγιεινό παγωτό, ό,τι πρέπει για όταν θέλουμε κάτι γλυκό όσο κρατάει ο καιρός.
Υλικά
Μερίδες: 8
- 80 γρ. αλεύρι βρώμης
- 150 γρ. γιαούρτι 2%
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 60 γρ. μαύρη σοκολάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια συμπαγής μπάλα. Xωρίζουμε τη μπάλα σε 8 μικρά ορθογώνια (2εκ. x4εκ.) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα. Στη συνέχεια, με ένα πιρούνι βουτάμε ένα-ένα τα τεμάχια με το παγωμένο παγωτό για να επικαλυφθούν με τη σοκολάτα.
Βήμα 3
Τα τοποθετούμε ξανά πίσω στο ταψί και τα βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσουν.
Ανάλυση (ανά μερίδα):
Θερμίδες: 85 kcal
Υδατάνθρακες: 13.2 γρ.
Πρωτεΐνες: 3.1 γρ.
Λιπαρά: 2.4 γρ.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!