HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Μείωση στα τέλη διοδίων έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 και νέα αναπροσαρμογή το 2025


Αρκετά σημαντικές μειώσεις ανακοίνωσε ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για τα διόδια στο τμήμα ΠΑΘΕ «Μαλιακός - Κλειδί» συνόλου 229,40 χιλιομέτρων.

Η αναπροσαρμογή έγινε με εντολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Οι μειώσεις προέκυψαν από το όφελος του ελληνικού Δημοσίου από την αναχρηματοδότηση του έργου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., ωστόσο θα υπάρξουν νέες τιμές για τα διόδια από την αρχή του 2025, πιθανότατα αυξημένες με βάση τον πληθωρισμό.

Προς το παρόν και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024 προβλέπεται μείωση διοδίων της τάξης του 17% για τα ελαφρά οχήματα (δίκυκλα, τρίκυκλα και Ι.Χ.) είτε γίνεται η πληρωμή με μετρητά είτε με χρήση πομποδέκτη οποιασδήποτε παραχώρησης. Η μείωση για τα διόδια των βαρέων οχημάτων είναι αισθητά μικρότερη και περιορίζεται στο 5%, αλλά αποκλειστικά με χρήση πομποδέκτη.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι τα διόδια στον Σταθμό Πελασγίας μειώνονται από την 1η Οκτωβρίου για τα Ι.Χ. και για το επόμενο τρίμηνο από 3,70 σε 3,10 ευρώ, στο Μοσχοχώρι από 4,30 σε 3,60 ευρώ, στο Μακρυχώρι από 2,70 σε 2,20 ευρώ και στην Λεπτοκαρυά από 3,40 σε 2,80 ευρώ.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια