HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση από 27 έως και 29 Σεπτεμβρίου - Η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ


Γιατροί σε όλη τη χώρα θα μείνουν χωρίς πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης των συστημάτων της ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ», θα πραγματοποιηθεί μετάπτωση της Βάσης Δεδομένων ΑΜΚΑ σε νέα υποδομή, από την Παρασκευή στις 22:00 έως την Κυριακή στις 00:00.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα συστήματα που διασυνδέονται με τον ΑΜΚΑ δεν θα είναι διαθέσιμα.

Τι είναι η ΗΔΙΚΑ

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Μεταξύ άλλων, έχει την ευθύνη για τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής και της άυλης συνταγογράφησης, του myHealth app, των Εθνικών ηλεκτρονικών Μητρώων Ασθενών, του ΑΜΚΑ, του NCP, του ΕΠΣΜΥ, των συστημάτων του ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ κλπ.

Οποιαδήποτε ανάπτυξη ψηφιακής λύσης σε αυτούς του τομείς σχεδιάζεται, υλοποιείται και συντηρείται από τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια