HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γερμανία: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Σόλινγκεν


Ένας 26χρονος άνδρας ύποπτος για το μακελειό στην πόλη Σόλινγκεν της
 Γερμανίας τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση, όπως δήλωσε το Σάββατο (24/8) ένας αξιωματούχος στη γερμανική τηλεόραση, περίπου 24 ώρες μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ, δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι ήταν «λίγο ανακουφισμένος» αφού οι Αρχές πέρασαν την ημέρα, ακολουθώντας ένα «σημαντικό στοιχείο» που οδήγησε στη σύλληψη.

Μάλιστα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στο Σόλινγκεν που έγινε την Παρασκευή (23/8), στην οποία τραυματίστηκαν επίσης οκτώ άνθρωποι. Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, κάνοντας δύο συλλήψεις που πιθανότατα δεν αφορούσαν στον δράστη, δήλωσε ο Ρόιλ. «Ο πραγματικός ύποπτος είναι αυτός που συλλάβαμε μόλις τώρα», είπε. Το άτομο ανακρίνεται και κατασχέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, είπε. Ακόμα, ο Ρόιλ ανέφερε ότι ο άνδρας συνδέεται με ένα σπίτι για πρόσφυγες που είχε ερευνηθεί μέσα στην ημέρα. Η Αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα.

Περιγράφοντας τον άνδρα που πραγματοποίησε την επίθεση ως «στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με το Reuters, η μαχητική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Telegram: «Πραγματοποίησε την επίθεση για να εκδικηθεί τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και παντού». Δεν παρείχε αμέσως στοιχεία για τον ισχυρισμό της και δεν ήταν σαφές πόσο στενή ήταν η όποια σχέση μεταξύ του δράστη και του Ισλαμικού Κράτους.

Ο άνδρας που κρυβόταν σε μια αυλή, πλησίασε αιμόφυρτος τους αστυνομικούς εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και τους ενημέρωσε «είμαι αυτός που ψάχνετε». Φαίνεται πως κρυβόταν σε μια αυλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», πρόκειται για τον Ίσα Αλ Χ., 26 ετών, από τη Συρία. Έφθασε στη Γερμανία το 2022 και ζήτησε άσυλο ενώ δεν είχε απασχολήσει έως τώρα τις Αρχές.


«Είμαστε γεμάτοι σοκ και θλίψη»

Ο Χέντρικ Βίστ, πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (23/8) κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στην πόλη. «Αυτή η επίθεση χτύπησε την καρδιά της χώρας μας», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. Η επίθεση σημειώθηκε στο Φρόνχοφ, μια πλατεία στην πόλη της δυτικής Γερμανίας, όπου έπαιζαν ζωντανές μπάντες στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ για την 650ή επέτειο της πόλης. Ακόμα, ο Μάρκους Κάσπερς, αξιωματούχος της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, δήλωσε ότι οι Αρχές αντιμετωπίζουν την επίθεση ως πιθανό τρομοκρατικό περιστατικό επειδή δεν υπάρχει άλλο γνωστό κίνητρο και τα θύματα δεν φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους.


Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, ο Τόρστεν Φλάις, δήλωσε ότι ο δράστης φάνηκε να στοχεύει στον λαιμό των θυμάτων του. «Ο δράστης πρέπει να συλληφθεί γρήγορα και να τιμωρηθεί στο μέγιστο βαθμό του νόμου», δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, σε ανάρτησή του στο X. «Είμαστε γεμάτοι σοκ και θλίψη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος του Σόλινγκεν, Τιμ-Όλιβερ Κούρτσμπαχ. Ένας Γερμανός μουσικός με το καλλιτεχνικό όνομα «Topic» δήλωσε ότι έπαιζε σε κοντινή σκηνή όταν συνέβη το περιστατικό. Ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί, αλλά του ζητήθηκε να συνεχίσει να παίζει «για να μην προκληθεί μαζική κρίση πανικού», όπως έγραψε στο Instagram. Τελικά του είπαν να σταματήσει και «επειδή ο δράστης εξακολουθούσε να διαφεύγει, κρυφτήκαμε σε ένα κοντινό κατάστημα, ενώ ελικόπτερα της Αστυνομίας έκαναν κύκλους από πάνω μας», έγραψε ο Topic. Οι Αρχές ακύρωσαν το υπόλοιπο πρόγραμμα του φεστιβάλ που θα διαρκούσε έως την Κυριακή (25/8).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια