HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκλογές Επιμελητηρίου Πιερίας: Η μέχρι στιγμής εικόνα των συνδυασμών και των υποψηφίων


Με τα μάτια στραμμένα στο σημαντικό φετινό γεγονός των εκλογών του Επιμελητηρίου Πιερίας, μπορούμε σήμερα, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου (αν μπορούμε να ονομάσουμε έτσι αυτή την περίοδο μέχρι το Νοέμβριο που θα διεξαχθούν οι εκλογές), με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, να κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση στους υποψήφιους, ώστε να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα, ή μια ασφαλή απάντηση στο ερώτημα που έθεσα στο προηγούμενο άρθρο μου (διαβάστε το εδώ), περί ποσότητας και ποιότητας υποψηφίων.

Σε ότι αφορά την ποσότητα είναι ολοφάνερο, (άλλωστε οι αριθμοί ΠΟΤΕ δεν λένε ψέματα) ότι ο νυν πρόεδρος, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, έχει το προβάδισμα με 63 υποψήφιους (μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο), έναντι 46 υποψηφίων που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ο Κώστας Πίτσιας. Με μια απλή αριθμητική πράξη βλέπουμε το καθαρό προβάδισμα (αριθμητικά) κατά 17 υποψήφιους, είναι του Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Αυτή η αλήθεια φυσικά δεν χρήζει κάποιου ιδιαίτερου σχολιασμού. Άλλωστε οι αλήθειες δεν χρειάζονται σχολιασμούς. Το μόνο ίσως ερώτημα που μπορεί να προκύψει από τα παραπάνω στοιχεία είναι το εάν θα μπορέσει μέχρι την καταλυτική ημερομηνία των εκλογών ο Κώστας Πίτσιας, να φτάσει ή και να ξεπεράσει σε υποψήφιους τον αντίπαλό του Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Μένει να το δούμε εάν θα τα καταφέρει…

Σε ότι αφορά την ποιότητα, αντικειμενικά και χωρίς καμιά προκατάληψη, παρατηρούμε ότι στην «Επιμελητηριακή Πορεία» του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ένα μεγάλο ποσοστό των συμβούλων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, είναι άνθρωποι που έχουν εμπειρία στα κοινά, και στον συνδικαλισμό. Στην μικρή κοινωνία που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, όλοι μας έχουμε δώσει και δίνουμε καθημερινά τις εξετάσεις μας, και λίγο-πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Οι περισσότεροι υποψήφιοι της «Επιμελητηριακής Πορείας» έχουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, συμμετάσχει στο παρελθόν ή και στο παρόν σε κάποιο φορέα, ή έχουν υπηρετήσει στα κοινά από μια θέση ευθύνης.

Σε σύγκριση με τον συνδυασμό «Πορεία Αύριο» του Κώστα Πίτσια, το ποσοστό αυτό, και σε σχέση με τον τελικό (επαναλαμβάνω μέχρι σήμερα) αριθμό υποψηφίων, είναι αρκετά χαμηλότερο. Συνειδητά αποφεύγω την αναπαραγωγή διάφορων αγνώστου προελεύσεως και ατζέντας κουτσομπολιών, και μένω στην ουσία.

Η αλήθεια είναι πως και οι δύο διεκδικητές (Χατζηχριστοδούλου & Πίτσιας) έχουν ανακοινώσει αξιόλογους και επιτυχημένους επιχειρηματίες στους συνδυασμούς τους. Όμως όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές μέχρι σήμερα, η επιτυχία στο επιχειρείν από μόνη της, δεν αποτελεί κριτήριο ικανότητας διοίκησης ενός θεσμού όπως το Επιμελητήριο ή γενικότερα επιτυχημένης συμμετοχής στον συνδικαλισμό ή στα κοινά.

Παρακολουθώ συνεχώς και καθημερινά τις εξελίξεις στο θέμα και για κάθε νέο θα σας ενημερώνω έγκαιρα και έγκυρα. Μείνετε συντονισμένοι…


Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Εκλογές Επιμελητηρίου Πιερίας: Ποιος παράγοντας θα είναι καθοριστικός στις επερχόμενες εκλογές; Ποσότητα ή ποιότητα υποψηφίων;

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου στην Πιερία σε flight mode (λειτουργία πτήσης)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια