HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ομόφωνη απαλλαγή από το πειθαρχικό του ΟΤΑ για τον Βαγγέλη Λαγδάρη και το ΔΣ του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού


Ακόμη μια πολιτική ήττα, μετά από αυτήν των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, βίωσε ο πρώην Δημάρχος Πύδνας-Κολινδρού στα δικαστήρια προχθές όπου κατέφυγε, όπως θυμόμαστε, κατά την διάρκεια της θητείας του προκειμένου να
«κάτσει στο σκαμνί» τον προκάτοχό του κ. Βαγγέλη Λαγδάρη μαζί με όλο το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, για παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουλίου δικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η υπόθεση της καταγγελίας του κ. Μανώλα, όπου κατηγορούμενος ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Λαγδάρης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που υπηρέτησαν στην διάρκεια της θητείας του, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι μέσα στα ονόματα των κατηγορουμένων ήταν και αυτό του κ. Γιώργου Πολυχρονίδη, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος σύμβουλος του κ. Μανώλα και εκλέχθηκε. Με απλά λόγια ο πρώην Δήμαρχος «έκατσε στο σκαμνί» και δικό του δημοτικό σύμβουλο, δηλαδή άνθρωπο που τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές.

Οι  λεπτομέρειες αλλά και το παρασκήνιο που εκτυλίχτηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά για την ώρα θα τ’ αφήσουμε έξω από το άρθρο αυτό, και θα τις δούμε αναλυτικά σύντομα.

Το σημαντικό της υπόθεσης αυτής είναι ότι οι όποιες αναφορές υποβλήθηκαν από τον πρώην Δήμαρχο περι δήθεν νομιμότητας των πράξεων της προηγούμενης (από αυτόν) διοίκησης κατέπεσαν ως χάρτινος πύργος, και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Για το θέμα αυτό διαβάζουμε στο προσωπικό προφίλ του κ. Βαγγέλη Λαγδάρη:

«Μετά την ομόφωνη απαλλαγή μου από το πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών ΟΤΑ στη σύνθεση του οποίου συμμετέχουν τρεις εφέτες, και το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με έκρινε αθώο για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Με την χθεσινή αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κλείνει ένας κύκλος πολύ δυσάρεστος για εμένα και την οικογένεια μου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπέμεινα με στωικότητα τον ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο που δέχθηκα, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και γνωρίζοντας πως λειτούργησα απολύτως νόμιμα και έντιμα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των Δημοτών του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

​Δυστυχώς, κάποιοι δεν είχαν την υπομονή να αναμείνουν την κρίση των αρμοδίων Δικαστηρίων και επέλεξαν να μετατρέψουν την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος μου σε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο ίδιος λοιδορήθηκα για μήνες από ανθρώπους καθοδηγούμενους από κίνητρα ιδιοτελή, που δεν δίστασαν να εργαλειοποιήσουν μία διαδικασία δικαστική για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και μόνον.

​Αποδείχθηκε έτσι περίτρανα, ότι οι υποβληθείσες αναφορές, μπορεί να είχαν ως κατ’ επίφαση στόχο τη διερεύνηση της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησής μας, αλλά κατά βάση στόχευαν στο να με πλήξουν ηθικά, κοινωνικά και ασφαλώς πολιτικά, με τη διασπορά σκοτεινών σεναρίων περί δήθεν παράνομων ενεργειών κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Αλλ’ η δίκη γαρ και κατά σκότον βλέπει.

​Η επί διήμερον μακροσκελής ακροαματική διαδικασία, κατέδειξε εκτός από την αθωότητά μου και την ένδεια των επιχειρημάτων εκείνων που για καιρό επένδυσαν στην δολοφονία του χαρακτήρα μου. Η δικαίωση είναι η αποκατάσταση της αλήθειας και η επιβράβευση του δικού μου αγώνα απέναντι σε σκευωρίες,λάσπη και τυχοδιωκτικές μεθόδους που φυσικά έπεσαν στο κενό.

​Με την ευκαιρία, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω το συνήγορο μου Δρ. Ιωάννη Μακρή, διαπρεπή δικηγόρο Θεσσαλονίκης και την ομάδα του, για την πολύτιμη στήριξη που μου παρείχαν καθ΄ όλα τα στάδια μίας διαδικασίας ιδιαιτέρως επίπονης.»

Η ανάρτησή του:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια