HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκλογές Επιμελητηρίου Πιερίας: Καλές οι ανακοινώσεις υποψηφίων και οι φωτογραφίες αλλά πότε θα μιλήσουμε σοβαρά για την «ταμπακιέρα»;


Το έχω τονίσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν κουράζομαι να το αναφέρω ακόμη μια φορά.

Πριν μπω στο… «ψητό» του σημερινού θέματος της επικεφαλίδας, ν’ αναφέρω ότι η προεκλογική περίοδος των φετινών εκλογών του Επιμελητηρίου, κατά την ταπεινή μου γνώμη ξεκίνησε πολύ νωρίς, και συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κουράσει τόσο τον κόσμο (κυρίως τον επιχειρηματικό που τον αφορούν κιόλας αυτές οι εκλογές) όσο και τους πολίτες. Ήδη στους πρώτους 4 μήνες τα σημάδια κόπωσης είναι εμφανή. Να σκεφτεί κανείς ότι σήμερα είμαστε στη μέση του «μαραθωνίου» και μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου έχουμε άλλο τόσο δρόμο, με τα προβλήματα του κόσμου ν’ αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…

Από τον Απρίλιο, λοιπόν, μέχρι σήμερα παρατηρώ ότι οι υποψήφιοι συνδυασμοί, επικεντρώνονται και αναλώνονται κυρίως σε ανακοινώσεις ονομάτων υποψήφιων συμβούλων, και τίποτε άλλο.

Για να μην με χαρακτηρίσετε άδικο, θα γίνω πιο συγκεκριμένος.

Ξεκινώντας από τον συνδυασμό «Πορεία Αύριο» του Κώστα Πίτσια, και παρακολουθώντας τόσο τις επίσημες ιστοσελίδες του συνδυασμού, αλλά και τα social που διατηρεί (facebook κυρίως), βλέπω μια μονότονη τακτική που επικεντρώνεται κυρίως στην ανακοίνωση υποψηφίων (και βιογραφικών τους) με τις σχετικές φωτογραφίες, και εκεί σταματάει όλη η δράση του συνδυασμού. Καμία παρουσία του συνδυασμού στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Ούτε του επικεφαλής, ούτε των υποψηφίων. Καμία κουβέντα για σχέδιο, όραμα και προτάσεις για το αύριο της επιχειρηματικότητας στην Πιερία. Γιατί άραγε;

Από την άλλη πλευρά, στην «Επιμελητηριακή Πορεία» του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, ακολουθούν την ίδια τακτική. Εδώ όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Ο επικεφαλής και νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χζατζηχριστοδούλου, έχει έντονη παρουσία, αλλά και λόγο, σχεδόν σε όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις της Πιερίας. Τον συναντάς σχεδόν παντού! Απ’ άκρη σ’ άκρη οργώνει όλο το Νομό. Είτε μόνος είτε με συνοδεία υποψήφιων συμβούλων του δηλώνει την παρουσία του σε κάθε μικρή ή μεγάλη εκδήλωση. Προσωπικά, μόνο και μόνο γι’ αυτό, τον συγχαίρω για το κουράγιο του, γιατί πιστέψτε με δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, το να παρουσιάζεσαι δηλαδή σε όλες τις εκδηλώσεις των φορέων που σε τιμούν με την πρόσκλησή τους. Παρ’ όλα αυτά η κουβέντα για σχέδιο, όραμα και προτάσεις για το αύριο της επιχειρηματικότητας στην Πιερία, ούτε από εδώ ξεκίνησε.

Ωστόσο η ειδοποιός διαφορά εδώ είναι ότι ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, έχει πίσω του ένα μεγάλο έργο, και με κάθε ευκαιρία που του δίνεται, το υπενθυμίζει στους επιχειρηματίες.

Κλείνοντας αναμεταδίδω το αίσθημα των επιχειρηματιών που αφουγκράζομαι όλο αυτό τον καιρό εκεί έξω, μιλώντας μαζί τους σχεδόν καθημερινά για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Πιερίας. Στην απλή ερώτησή μου προς αυτούς «Πως βλέπεις τις εκλογές του Επιμελητηρίου; Ποιος θα τις κερδίσει κατά την γνώμη σου;»

Εισπράττω συνεχώς την ίδια απάντηση: «Ακόμη δεν βλέπω τίποτα. Ακόμη δεν έχω ακούσει τη φωνή τους… Τα επιχειρήματά τους… Το σχέδιό τους. Ναι. Από τη μία έχουμε τον Ηλία, τόσα χρόνια πρόεδρος, με μεγάλο έργο και προσφορά, και από την άλλη τον Κώστα, επιτυχημένο επιχειρηματία, που όμως κανείς απ’ του δύο δεν μας έχει μιλήσει για την ουσία. Τα προβλήματα της επιχείρησης μου είναι μεγάλα και καθημερινά μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Τι έχουν σκοπό να κάνουν για να με βοηθήσουν εμένα; Όταν πάρω απάντηση σ’ αυτή την απλή ερώτηση, έλα να σου πω ποιος θα κερδίσει τις εκλογές φέτος.»

Αυτό είναι το αίσθημα και οι προβληματισμοί του επιχειρηματικού κόσμου εκεί έξω. Όποιος δώσει λύσεις στα προβλήματα και απαντήσεις στις αγωνίες του, το δυνατόν γρηγορότερα, και τους πείσει, αυτός θα είναι και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας την επόμενη τετραετία. Τόσο απλά!


Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-




Διαβάστε ακόμη:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια