HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκλογές Επιμελητηρίου Πιερίας: Γιατί πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ψηφίσω σ’ αυτές τις εκλογές;


Η ερώτηση του τίτλου θα μπορούσε ν’ απαντηθεί απλά, εύκολα και γρήγορα επαναλαμβάνοντας μόνο τα λόγια του αρχαίου φιλοσόφου Πλάτωνα: «Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερους τους.» και να τελειώσει εδώ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Επιτρέψτε μου να προσθέσω μερικές ακόμη σκέψεις.

Η επιχειρηματικότητα τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια βάλλεται διαρκώς και από παντού! Το τελευταίο προπύργιο άμυνάς της είναι ο συνδικαλισμός.

Επομένως εάν θέλουμε να πολεμήσουμε αυτό που βλέπουμε ότι έρχεται στο άμεσο μέλλον, και αν θέλουμε ουσιαστικά να έχουμε μέλλον, έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε σε κάθε ενέργεια ή φορέα που μας εκπροσωπεί και να το στηρίξουμε με νύχια και με δόντια, γιατί τελικά, αυτό είναι και το μοναδικό μας όπλο σαν οργανωμένη κοινωνία.

Η συμμετοχή μας στην διαδικασία των εκλογών του Επιμελητηρίου είναι μονόδρομος.

Η συμμετοχή μας στην διαδικασία των εκλογών του Επιμελητηρίου είναι το μοναδικό μας όπλο, και μάλιστα έχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ (την ψήφο)! Γι’ αυτό και θα πρέπει να σκεφτούμε καλά και σωστά πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε για τον πως θα την χρησιμοποιήσουμε. Όχι με κριτήρια προσωπικού οφέλους, ή οικογενειακού/φιλικού δεσμού, αλλά με κριτήρια δικαιοσύνης, αξιοσύνης και εντιμότητας.

Το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα φαίνεται δυσοίωνο για τα πολλά επόμενα χρόνια. Εμείς και οι επιχειρήσεις μας πρέπει όχι μόνο ν’ αμυνθούμε, αλλά και να επιβιώσουμε. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και σοβαρό, και έτσι πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε αυτές τις εκλογές.

Δίνοντας το παρόν μας, ουσιαστικά ενδυναμώνουμε τον φορέα του Επιμελητηρίου και του δίνουμε όπλα και δύναμη να πολεμήσει για τα συμφέροντά μας. Η αποχή από την άλλη θ’ απαξιώσει τον θεσμό.

Ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά» του όρισε ως πολιτεία κάθε οργανωμένη κοινωνία όπου η εξουσία ασκείται υπό των πολλών και προς το κοινό συμφέρον. Ακολουθώντας την σκέψη του, μπορούμε να αποδώσουμε την ιδιότητα του πολίτη όχι αδιάκριτα σε οποιοδήποτε μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας, αλλά μόνον στα μέλη εκείνα  που μετέχουν ενεργά στην πολιτική, επηρεάζουν δηλαδή την άσκηση της εξουσίας.  

Ο μη ενεργός πολίτης, λοιπόν, αυτός που δεν μετέχει στα δημόσια πράγματα και αποσύρεται στην προσωπική του σφαίρα , στον χώρο του ιδιωτικού, είναι βάρος για την κοινωνία στην οποία ανήκει. Το να «ιδιωτεύει» κάποιος σήμερα, δεν είναι επιλογή, είναι ελάττωμα.

Κλείνοντας και έχοντας καταθέσει τις σκέψεις μου, θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των επιχειρηματιών του τόπου να δώσουν δυναμικό παρών στις φετινές εκλογές του Επιμελητηρίου Πιερίας για όλους τους παραπάνω λόγους.


Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια