Με κρεμώδη σάλτσα από τυρί μασκαρπόνε
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 1 μάτσο σπαράγγια, σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
- 120 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα σπαράγγια στην κατσαρόλα τα τελευταία 2 λεπτά.
- Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, τοποθετήστε τον αρακά σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και βάλτε το στο νεροχύτη. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, ρίξτε το βραστό νερό και τα ζυμαρικά πάνω από τον αρακά στο σουρωτήρι, σουρώνοντας τα ζεστά ζυμαρικά από πάνω τους.
- Λιώστε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε το μασκαρπόνε στο σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες -μην το αφήσετε να λιώσει και να διαχωριστεί.
- Προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!