HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Διέκοψε ο εργολάβος τις εργασίες ανάπλασης 17 πλατειών του Δήμου Κατερίνης – Φόβοι ότι θα «χαθεί» το έργο – Δείτε τον λόγο


Σε πρόσφατη ειδική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, γνωστοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, ότι ο εργολάβος που ανέλαβε το εν λόγω έργο, μετά από δική του πρωτοβουλία, διακόπτει τις εργασίες που μέχρι τα μέσα του Μαΐου ήταν σ’ εξέλιξη, επειδή, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν έχει πληρωθεί τ’ ανάλογα χρήματα για τις μέχρι σήμερα εργασίες που έχει κάνει.

Με απλά λόγια έχει σταματήσει η ροή χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για το έργο αυτό, και ο εργολάβος αδυνατεί πλέον να συνεχίσει.

Να τονισθεί σ’ αυτό το σημείο ότι ο Δήμος Κατερίνης ΔΕΝ φέρει ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, αφού ολόκληρο το κεφάλαιο των 5 εκατομμυρίων ευρώ προέρχεται από την κυβέρνηση. Ωστόσο θα πρέπει να επισπεύσει τις ενέργειες του (ο Δήμος Κατερίνης) προς την κεντρική διοίκηση ώστε να επανεκκινήσει η ροή των κεφαλαίων, προκειμένου να μην χαθεί το έργο, εάν δεν τηρηθούν οι ημερομηνίες. Χρόνος υπάρχει ακόμη, αλλά η περίπτωση του να εκπέσει το έργο καιροφυλακτεί εάν δεν ομαλοποιηθεί η ροή των χρημάτων.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι η σύμβαση για την εκκίνηση του έργου υπογράφτηκε στις 29 Ιουνίου 2023 από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Μορφακίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του τότε Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου. (διαβάστε εδώ)

Οι Κοινόχρηστοι Χώροι και οι πλατείες, στις οποίες έχει προγραμματιστεί να γίνει ανάπλαση είναι:

-Πλατεία Καταφυγιωτών

-ΚΧ 19ης Μαϊου (ΟΤ 505)

-ΚΧ  19ης Μαϊου (ΟΤ 499)

-Πλατεία Τιμίου Σταυρού-Σχολείου

-Πλατεία Βενιζέλου-Κουντουριώτου

-ΚΧ Δεσπερών-Ευαγγελικά

-ΚΧ Παυσανία-Πλαστήρα

-ΚΧ Μαρδοχαίου-Πλαστήρα

-Πλατεία Αγίας Άννας

-Πλατεία Πριάμου Σ. Σταθμού

-ΚΧ Θέτιδος-Π. Σουμελάς

-ΚΧ Παναγίας Σουμελάς

-Πλατεία Τραπεζούντος-Βότση

-ΚΧ Πάροδος Δημοκρίτου

-ΚΧ Στα Ευαγγελικά-Νικ. Λύτρα

-Χώρος πλατείας Χαιρωνείας

-ΚΧ Εργατικών κατοικιών Αγίου Σάββα

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια