HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ


Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για ενδοοικογενειακή απειλή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο δημοσιογράφο, ο οποίος συνελήφθη μετά την καταγγελία για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του. Σύμφωνη με τη απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Στον κατηγορούμενο δημοσιογράφο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την παθούσα, δημοσιογράφο μη προσέγγισης και επικοινωνίας με οποιοδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά), μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Γιατί δικάστηκε μόνο για ενδοοικογενειακή απειλή;

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του δημοσιογράφου, ο οποίος εργαζόταν στην ΕΡΤ αλλά απομακρύνθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ακήθηκε από την εισαγγελέα της Αθήνας, Αγγελική Τριανταφύλλου, ποινική δίωξη για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή. Για αυτήν την κατηγορία οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο και όχι για τον ξυλοδαρμό.

Η υπόθεση έχει δύο σκέλη και διαχωρίστηκε από την εισαγγελία για τον εξής λόγο: Το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή είναι το μόνο που είχε αυτόφωρο χαρακτήρα και αφορά στα απειλητικά μηνύματα μέσω sms που εστάλησαν από τον δημοσιογράφο στη σύντροφό του. Αυτός είναι και ο λόγος που συνελήφθη.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, δηλαδή για τον ξυλοδαρμό της νυν συντρόφου του αλλά και της εν διαστάσει συζύγου του, που όμως δεν είχαν αυτόφωρο χαρακτήρα επειδή διαπράχθηκαν σε προγενέστερο χρόνο, εκτός αυτοφώρου.

Για τις καταγγελίες αυτές η υπόθεση διαχωρίστηκε και διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Εάν διαπιστωθεί ότι έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα και ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, όπως ορίζει ο νέος νόμος Φλωρίδη, τότε η υπόθεση θα πάει σε ανακριτή και θα εκδοθεί νέο ένταλμα σύλληψης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια