Τα εορταστικά γλυκά επαναπροσδιορίζονται
Υλικά
- 10- 12 κουραμπιέδες
- 90 γρ. βούτυρο
- 170 γρ. χοντροκομμένη μαύρη σοκολάτα
- 170 γρ. χοντροκομμένη σοκολάτα γάλακτος
- 240 ml κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τους κουραμπιέδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε με τα 90 γρ. βούτυρο, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή υγρής άμμου. Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα τσέρκι και τοποθετήστε στο ψυγείο για να «δέσει» η βάση.
- Σε ένα μπολ βάλτε τη μαύρη και τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια και αφήστε στην άκρη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 1 λεπτό. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο (αν δεν έχει λιώσει εντελώς, ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα και ανακατέψτε, μέχρι να λιώσει).
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από την παγωμένη κρούστα και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Η τάρτα θα διατηρηθεί, καλά καλυμμένη, έως και 4-5 ημέρες στο ψυγείο.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!