Πανεύκολη συνταγή, έτοιμη σε λιγότερο από 15'
Υλικά
- 400 γρ. πέννες
- 500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
- 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
- 200 γρ. πέστο βασιλικού
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτοντας τις γαρίδες και τον αρακά στο νερό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 λεπτών μαγειρέματος.
- Σουρώστε το μείγμα ζυμαρικών, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό σε ένα μικρό μπολ. Επιστρέψτε το μείγμα ζυμαρικών στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε πέστο, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε από το νερό που κρατήσατε στην κατσαρόλα, 1/4 φλιτζανιού τη φορά, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
- Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε μία πιατέλα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
- Σερβίρετε αμέσως.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!