Σερβίρετε για μεσημεριανό ή ως ορεκτικό με τραγανό ψωμί
Υλικά
- 500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 90 γρ. βούτυρο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κ. σ. απλό αλεύρι
- 1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8- 10 λεπτά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, φέρτε το μείγμα σε βρασμό, προσθέστε το φύλλο δάφνης και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια αποσύρετε το μείγμα μανιταριών από τη φωτιά και χτυπήστε το με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο.
- Ξαναζεστάνετε απαλά τη σούπα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!