Έτοιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά
Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
- 4 φιλέτα σολομού (χωρίς πέτσα)
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι/πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και μαγειρέψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όσο ο σολομός ψήνεται, ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι/πιπέρι μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και χτυπήστε με το σύρμα για να δημιουργήσετε μια πάστα. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε με το σύρμα, αφήνοντας να σιγοβράσει.
- Συνεχίστε να σιγοβράζετε και να χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα για περίπου 7-10 λεπτά, καθώς η σάλτσα ζεσταίνεται, μειώνεται και πήζει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να μείνει για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα με την κρεμώδη σάλτσα.
- Κόψτε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε τον ελαφρά στα ζυμαρικά και τη σάλτσα.
- Σερβίρετε και απολαύστε
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!