Με λίγα υλικά, έτοιμα σε λίγη ώρα
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 8 κ. σ. κρύο ανάλατο βούτυρο, σε κύβους
- 1 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα, κρύο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να λιώσετε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού μέχρι να γίνουν κομμάτια σε μέγεθος μπιζελιού. Δουλέψτε γρήγορα για να μη λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέστε το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι πηχτή και κολλώδης. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
- Χωρίστε τη ζύμη σε περίπου 8 ίσα κομμάτια, περίπου 1/3 φλιτζανιού το καθένα, και τοποθετήστε τα σε απόσταση μεταξύ τους στο ταψί.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην κορυφή, 20 έως 22 λεπτά. Σερβίρετε ζεστά.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!