Στην καρδιά του καλοκαιριού οι ντομάτες είναι πιο γλυκές από ποτέ και τις εκμεταλλευόμαστε με κάθε πιθανό τρόπο. Εκτός από σαλάτες και σάλτσες, μπορείς να φτιάξεις και πεντανόστιμους ντοματοκεφτέδες στον φούρνο. Αυτή είναι η υγιεινή εκδοχή τους, καθώς ψήνονται στον φούρνο με θρεπτικά υλικά, ενώ είναι και χορτοφαγικοί.
Υλικά για τους ντοματοκεφτέδες στον φούρνο (περίπου 10)
- 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 130 γρ. αλεύρι βρώμης ή ολικής άλεσης
- 1 αυγό
- 70 γρ. τυρί τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου
- Ρίγανη
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις ντομάτες (χωρίς τα υγρά τους), τα κρεμμύδια και τον δυόσμο και ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλάτι, πιπέρι και στο τέλος, σιγά σιγά, το αλεύρι. Προσέχουμε ώστε το μείγμα να είναι σχετικά σφιχτό. Τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο και πλάθουμε σε μπιφτέκια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στον αέρα, στους 180°C.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!