HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα μελέτη αποκαλύπτει τι προκαλούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα στον εγκέφαλό μας


Νέα έρευνα που έρχεται από την Γαλλία, βάζει στο «κάδρο» τη ζημιά που προκαλούν οι επεξεργασμένες τροφές στον εγκέφαλο μας.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ εξηγεί ότι όταν τρώμε πολλά από αυτά τα είδη τροφίμων, το σώμα μας αναγκάζεται να παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση όλης της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματός μας.

Όμως όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα που καταναλώνουμε αυτές τις τροφές, τόσο πιο ανθεκτικοί γινόμαστε στην ινσουλίνη, που σημαίνει ότι το σώμα σταματάει να ανταποκρίνεται σε αυτή.

Η έρευνα έγινε σε άτομα ηλικίας 20 ετών εώς 30, και σε απολύτως υγιείς ενήλικες.

Βρέθηκε λοιπόν πως όσοι κατανάλωναν σνακ και τροφές επεξεργασμένες, μειώνονταν οι γνωστικές τους ικανότητες και αντιμετώπιζαν προβλήματα κατανόησης και συγκέντρωσης.

Όσο μεγαλύτερες ήταν οι ποσότητες, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ζημιά. Όμως όταν σταματούσαν να καταναλώνουν αυτές τις τροφές, ο εγκέφαλος επέστρεφε στα κανονικά δεδομένα του.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια