Νέα έρευνα που έρχεται από την Γαλλία, βάζει στο «κάδρο» τη ζημιά που προκαλούν οι επεξεργασμένες τροφές στον εγκέφαλο μας.
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ εξηγεί ότι όταν τρώμε πολλά από αυτά τα είδη τροφίμων, το σώμα μας αναγκάζεται να παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση όλης της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματός μας.
Όμως όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα που καταναλώνουμε αυτές τις τροφές, τόσο πιο ανθεκτικοί γινόμαστε στην ινσουλίνη, που σημαίνει ότι το σώμα σταματάει να ανταποκρίνεται σε αυτή.
Η έρευνα έγινε σε άτομα ηλικίας 20 ετών εώς 30, και σε απολύτως υγιείς ενήλικες.
Βρέθηκε λοιπόν πως όσοι κατανάλωναν σνακ και τροφές επεξεργασμένες, μειώνονταν οι γνωστικές τους ικανότητες και αντιμετώπιζαν προβλήματα κατανόησης και συγκέντρωσης.
Όσο μεγαλύτερες ήταν οι ποσότητες, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ζημιά. Όμως όταν σταματούσαν να καταναλώνουν αυτές τις τροφές, ο εγκέφαλος επέστρεφε στα κανονικά δεδομένα του.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!