HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα


Μια υπέροχη καλοκαιρινή πίτα που στα κυκλαδίτικα νησιά φτιάχνουν κατά κόρον.

Υλικά
  1. 4 φλιτζάνια καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και κουκούτσια
  2. ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  3. ½ φλιτζάνι μέλι
  4. 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1/3 φλιτζανιού σουσάμι
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
  8. ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Καβουρδίζετε για λίγο το αλεύρι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Πολτοποιείτε το καρπούζι με πιρούνι και το βάζετε σε βαθύ μπολ με το χυμό του. Το ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μέλι και το αλάτι.
  3. Αλείφετε τη φόρμα με μπόλικο λάδι και πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό σουσάμι. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του καρπουζιού και το απλώνετε ομοιόμορφα. Πρέπει να έχει πάχος 2 εκ.
  4. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνετε την καρπουζόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
  5. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με κανέλα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια