Μια υπέροχη καλοκαιρινή πίτα που στα κυκλαδίτικα νησιά φτιάχνουν κατά κόρον.
Υλικά
- 4 φλιτζάνια καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και κουκούτσια
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι μέλι
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού σουσάμι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Καβουρδίζετε για λίγο το αλεύρι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.
- Πολτοποιείτε το καρπούζι με πιρούνι και το βάζετε σε βαθύ μπολ με το χυμό του. Το ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μέλι και το αλάτι.
- Αλείφετε τη φόρμα με μπόλικο λάδι και πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό σουσάμι. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του καρπουζιού και το απλώνετε ομοιόμορφα. Πρέπει να έχει πάχος 2 εκ.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνετε την καρπουζόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
- Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με κανέλα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!