HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι freddo espresso σαν αυτόν στις καφετέριες


Η εποχή που περιμένουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε χρόνο να έρθει και με το που γράψει το ημερολόγιο 31 Αυγούστου, μετράμε αντίστροφα πότε θα ξανάρθει. H άφιξή της από την άλλη, σηματοδοτείται από πολλά πράγματα. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η μέρα μεγαλώνει, τα κοντομάνικα παίρνουν θέση στην ντουλάπα, οι παραλίες γεμίζουν, το μπαλκόνι του σπιτιού γίνεται αγαπημένο στέκι κι αν συνεχίσω να σκέφτομαι, αυτή η λίστα δε θα τελειώσει ποτέ.

Σ’ αυτό που θα συμφωνήσουμε όμως όλοι, είναι ότι καταλαβαίνεις πως το καλοκαιράκι έφτασε άπαξ και βάλεις παγάκια στον καφέ σου!

Γιατί τι να την κάνεις την ηλιοθεραπεία, όταν δεν έχεις έναν καλό κρύο καφέ να σε δροσίζει; Πώς αλλιώς να σύρεις τον εαυτό σου για μάθημα ή για δουλειά, χωρίς να πιεις πρώτα το πρωινό παγωμένο καφεδάκι σου;

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να μάθεις να φτιάχνεις τον «σωστό freddo» με τα χεράκια σου.

Πώς να φτιάξεις freddo espresso

Σ’ ένα σέικερ ρίχνεις 60 ml ζεστό νερό με 2 κουταλιές (ή 3,5 gr) Nescafé AZERA Espresso. Προσθέτεις 2 παγάκια και χτυπάς με το μιξεράκι μέχρι να ομογενοποιηθεί ο αφρός και να πάρει αυτήν την υπέροχη βελούδινη υφή. Σε περίπτωση που επιθυμείς ζάχαρη, ανακατεύεις όσο είναι ακόμη ζεστός ο καφές για να λιώσει καλά.

Γεμίζεις ένα ποτήρι με όσα παγάκια σου κάνουν κέφι, αδειάζεις τον καφέ και… είναι έτοιμος να τον απολαύσεις!

Αν τώρα θέλεις freddo cappuccino, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ακριβώς τα ίδια βήματα και στο τέλος να προσθέσεις αφρόγαλα.

Πώς θα φτιάξεις το σωστό αφρόγαλα για freddo cappuccino

Για να φτιάξεις το αφρόγαλα χρειάζεσαι παγωμένο φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά κι ένα δυνατό μιξεράκι ή φραπεδιέρα.

Χτυπάς για περίπου 3 λεπτά κι όταν δεις το αφρόγαλα να έχει πάρει τη χαρακτηριστική κρεμώδη όψη του, είναι έτοιμο να το ρίξεις πάνω στον καφέ σου και να απολαύσεις έναν τέλειο freddo capuccino.

 Tip: όσο πιο παγωμένο είναι το γάλα, τόσο καλύτερο θα βγει το αφρόγαλα, επομένως ρίξε 2 παγάκια προτού το χτυπήσεις!


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια