HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ταγκό για τρείς η διεκδίκηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Ποια είναι η μέχρι στιγμής εικόνα;


Μετά και την απόσυρση από την κούρσα των δημοτικών εκλογών του κ. Παναγιώτη Καζά, το τοπίο στην Βόρεια Πιερία καθαρίζει ακόμη περισσότερο.

Με τρεις δελφίνους να παλεύουν για την θέση του Δημάρχου, θα φτάσουμε στην πολυπόθητη ημερομηνία της 8ης Οκτωβρίου 2023 για να μάθουμε ποιοι τελικά δύο θα μείνουν ν’ αναμετρηθούν την δεύτερη Κυριακή. Γιατί θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ο νυν Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Μανώλας, ξεκίνησε αργά και αραιά ν’ ανακοινώνει υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ως εν ενεργεία δήμαρχος έχει όλο τον μηχανισμό στα χέρια του, και άρα ένα ατού περισσότερο από τους υπόλοιπου δύο συνυποψήφιούς του. Σίγουρα, λόγω της διοίκησής του υπάρχει κάποια πολιτική φθορά, αυτό άλλωστε συμβαίνει πάντα και είναι σχεδόν φυσιολογικό. Το ερώτημα όμως είναι: Θα μπορέσει ν’ ανακτήσει το χαμένο έδαφος της πολιτικής του φθοράς έως τον Οκτώβριο; Σαν πρώην στρατιωτικός σίγουρα έχει καταστρώσει την στρατηγική του για το πως θα πορευτεί τις επόμενες εβδομάδες και θα τα δούμε όλα μπροστά μας.

Ο Βαγγέλης Λαγδάρης (ο πρώην δήμαρχος) φαίνεται πως πήρε φόρα. Ανακοινώνει συνέχεια ονόματα. Ωστόσο έχει χάσει κάποιους υποψήφιους αλλά και υποστηρικτές από την προηγούμενη ομάδα του που είτε δεν θέλουν να συνεχίσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε άλλαξαν στρατόπεδο. Έμπειρος πολιτικός, που γνωρίζει το παιχνίδι των εκλογών καλά, αλλά επειδή άργησε αρκετά ν’ ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, δημιούργησε ερωτηματικά για το αν τελικά θα προλάβει να «στήσει» ένα πλήρες και αξιόμαχο ψηφοδέλτιο ώστε να μπει στην τελική ευθεία με αξιώσεις.

Τέλος, ο Χρήστος Κομπατσιάρης είναι ο τρίτος υποψήφιος που από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσής του δεν έχει σταματήσει ν’ ανακοινώνει ονόματα υποψηφίων. Αποδεικνύεται δυνατός «παίκτης» και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει σχεδόν κλείσει το ψηφοδέλτιό του. Έχει μια αρκετά μεγάλη δυναμική και πλασάρεται στην τοπική κοινωνία ως ένα καλό και εργατικό παιδί με όρεξη για δουλειά και όραμα για τον τόπο του. Το αφήγημά του έχει περάσει για τα καλά στην τοπική κοινωνία και οι υποστηρικτές του αυξάνονται καθημερινά.

Ντέρμπι είναι ο προεκλογικός αγώνας στην Βόρεια Πιερία. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν και θ’ αρχίσουν να εξελίσσονται αμέσως μετά την 25η Ιουνίου όπου πλέον θα γνωρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και τους τοπικούς βουλευτές.

Μείνετε συντονισμένοι για να είστε ενημερωμένοι έγκυρα και έγκαιρα έως τον Οκτώβρη…


Διαβάστε ακόμη:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια