Για ένα ελαφρύ βραδινό ή συνοδευτικό
Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
- 3 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές στη μαρινάδα με σάλτσα σόγιας. Μαρινάρετε για περίπου 45 λεπτά.
- Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά και λαδώστε την ελαφρά. Αφαιρέστε τα λαχανικά από τη μαρινάδα, τινάζοντας την περίσσεια.
- Ψήστε τα λαχανικά στην προθερμασμένη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν, 10 έως 15 λεπτά, αλείφοντας με τη μαρινάδα.
- Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα λαχανικά σε πιατέλα και σερβίρετε με την υπόλοιπη μαρινάδα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!