Υλικά
- 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 250 γρ. φρέσκα φασολάκια, κομμένα
- 4 αυγά βραστά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ή/και άνηθο, ψιλοκομμένο
- Για τη σάλτσα:
- 3 κ. σ. μαγιονέζα
- 2 κ. σ. λευκό ξύδι
- 1 κ. σ. μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κ. σ. μουστάρδα
- Ξύσμα και χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 1/4 κ. γλ. χοντρό αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τη μαγιονέζα, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι- δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται. Αφήστε στην άκρη.
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε 4-5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες και τα φασολάκια να μαλακώσουν μόλις και μετά βίας. Σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
- Προσθέστε τις πατάτες, τα φασολάκια και τα βραστά αυγά στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε για να καλυφθούν. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Ανακατέψτε με μαϊντανό και φρέσκο σχοινόπρασο ή/και άνηθο και σερβίρετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!