Λιώνουν στο στόμα
Υλικά
- 1,5 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και λαδώστε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί και περιχύστε με το βούτυρο και το λάδι. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για 30 λεπτά.
- Γυρίστε τις πατάτες, και πάλι ομοιόμορφα, μετακινώντας τις κάτω στρώσεις προς τα πάνω.
- Χτυπήστε τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, τη φλούδα και το σκόρδο σε ένα μπολ. Περιχύστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το υγρό και οι πατάτες να είναι τρυφερές και χρυσές.
- Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με ρίγανη για να σερβίρετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!