Με γεύση φρεσκάδας
Υλικά
- 600 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χωρισμένα σε δύο μέρη
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, χωρισμένο
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1 κ. σ. ξύσμα λάιμ
- 2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
- 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο, με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, σκόνη τσίλι, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο και το μείγμα του κόλιανδρου και μαρινάρετε για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στραγγίξτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.
- Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά.
- Αλείψτε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση. Προσθέστε το κοτόπουλο στη σχάρα και ψήστε, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εντελώς, περίπου 12 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ.
- Σερβίρετε αμέσως.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!