Μόνο με πέντε υλικά, έτοιμα σε 15 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. νιόκι πατάτας
- 4-5 μπουκετάκια μπρόκολο
- 600 γρ. φιλέτο σολομού
- 1 κ. σ. κάπαρη, στραγγισμένη
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Βράστε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να επιπλεύσουν στην επιφάνεια. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη.
- Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα νιόκι στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού από το νερό που βράσατε τα νιόκι στο τηγάνι. Συνεχίστε να βράζετε το υπόλοιπο νερό και βάλτε μέσα τα μπρόκολα για 1 λεπτό. Σουρώστε.
- Προσθέστε το σολομό στο ταψί και τοποθετήστε το μπρόκολο γύρω από το σολομό. Πασπαλίστε με την κάπαρη, περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει όταν το δοκιμάσετε με ένα πιρούνι στο πιο παχύ σημείο.
- Γυρίστε το φούρνο στο γκριλ και ψήστε για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα ο σολομός. Σερβίρετε με λεμόνι.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!