Ένα πιάτο για να εντυπωσιάσετε στο οικογενειακό τραπέζι
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 220 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε το σολομό σε όλη την επιφάνεια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το σπανάκι, τη σκόνη σκόρδου και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε μια σχισμή σε κάθε σολομό για να δημιουργήσετε μια «τσέπη». Γεμίστε τις τσέπες με το μείγμα τυριού κρέμας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρέψτε τον μέχρι να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τον σολομό.
- Προσθέστε το βούτυρο και περιχύστε το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή, άλλα 6 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστό.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!