Θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ. σ. μέλι
- 2 κ. γλ. ξύδι κρασιού
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το ξύδι από κρασί και το σκόρδο μέχρι το μείγμα γίνει λείο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Τοποθετήστε τις φτερούγες στη σάλτσα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
- Απομακρύνετε το καπάκι και σιγοβράστε μέχρι οι φτερούγες να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει, περίπου 30 λεπτά ακόμα, ρίχνοντας περιστασιακά σάλτσα πάνω στις φτερούγες.
- Πασπαλίστε με το σουσάμι και απολαύστε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!