Αυτά τα μπισκότα βρώμης με μέλι και ανθό αλατιού ετοιμάζονται εύκολα και είναι πολύ υγιεινά και γευστικά.
Υλικά
Μερίδες: 30
- 225 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. μέλι ρευστό (π.χ. ανθέων)
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
- 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική, σε σκόνη
- 50 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. κορνφλέικς με μέλι και ξηρούς καρπούς, σπασμένα
Βήμα 1
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, τη βανίλια και 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την καρύδα, το αλεύρι και τη σόδα και χτυπάμε για 1΄. Τέλος, ενσωματώνουμε τη βρώμη και τα σπασμένα κορνφλέικς. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βήμα 2
Πλάθουμε τη ζύμη σε 30 μπαλίτσες και τις απλώνουμε σε ρηχά ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν. Πιέζουμε ελαφρά τις μπάλες ζύμης να πλατύνει η κορυφή τους και ψήνουμε για 12΄-14΄ ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανά στις άκρες. Τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν προτού σερβίρουμε - όσο κρυώνουν θα γίνονται ακόμα πιο τραγανά.
Συνταγή: Sarah Cook, Amanda James, Janine Ratcliffe, φωτογραφία: Stuart Ovenden, Mike English.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!